Specialisatie

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in de volgende technieken:


Reumatische voet
Mensen met een reumatische aandoening hebben vaak last van hun handen en voeten. Klachten daarbij zijn vermoeidheid, brandende voeten, zwelling en stijfheid in de voeten. Hierbij wordt voetverzorging soms onmogelijk. Mensen met een reumatische aandoening kunnen in dat geval het beste hun voeten laten verzorgen bij een pedicure met een aantekening voor de reumatische voet. Deze kan hen bij ernstige klachten ook doorverwijzen naar een podotherapeut.

Diabetische voet
Diabetes is een stofwisselingsziekte, een ingewikkelde ziekte die niet kan worden genezen. Soms treden er complicaties op die ook grote effecten kunnen hebben op de voeten van de patiƫnt. Deze complicaties lopen uiteen van zeer droge huid tot grote infectiegevoeligheid en gevoelloze voeten, wat in ergste geval kan leiden tot afzetting van de voet. Daarom is een goede voetverzorging bij diabetes van groot belang. De medisch pedicure heeft hier naast een verzorgende, ook een controlerende rol.

Ortheses
Op maat gemaakte siliconen voor het ontlasten van pijnlijke drukgebieden aan de tenen.

Anti-druk technieken
Bij anti-druk technieken worden materialen en technieken ingezet om pijnlijke drukgebieden aan de voeten te ontlasten.

Nagelbeugel techniek
Plaatsen van een nagelbeugel om ingroeiende nagel te voorkomen. Nagelreparatie door middel van gel. Tijdelijke reparatie van de beschadigde nagel d.m.v. gel

Cosmetische gel nagels
Zetten van gel nagels op beschadigde of ontbrekende nagel.

Voetreflex massage
Ontspannende massage met behulp van drukpunten op de voet.