De CryoPen

Snel en effectief (voet)wratten verwijderen met de CryoPen.


Wratten en de behandeling

Vrijwel iedereen weet wat wratten zijn. Deze ruw aanvoelende knobbeltjes komen vooral voor op de handen en onder de voetzool, maar ook elders op het lichaam bij zowel kinderen als volwassenen. Ondanks dat het veelal om onschuldige verschijnselen gaat kunnen wratten wel hinderlijk en ontsierend zijn. Ook kunnen ze wel degelijk last veroorzaken, bijvoorbeeld onder de voorvoet tijdens het lopen. Hierdoor gaat men al snel verkeerd lopen en kunnen er weer andere klachten ontstaan.

Bij de reguliere behandeling van wratten (met vloeibare stikstof) wordt de omliggende, gezonde huid vaak beschadigd. Dit maakt de behandeling pijnlijk en het veroorzaakt blaren en wonden.
De nieuwste technologie om wratten effectief te behandelen is door heel gericht te bevriezen met de CryoPen. Met de komst van deze pen kunnen wratten nu snel en succesvol tot op de millimeter nauwkeurig worden verwijderd.

Cryotherapie met de CryoPen

Het gecontroleerd vernietigen van ongewenst weefsel door nauwkeurige toepassing van bevriezing wordt in de medische wereld Cryotherapie genoemd. Het is een algemeen erkende methode van behandelen. Door bevriezing vindt weefselbeschadiging plaats, het bevroren huiddeel sterft af en wordt vervangen door nieuwe gezonde huid.

Het bevriezen met de CryoPen wordt ‘Penetrating Jet Freezing’ genoemd. Onder hoge druk (55 bar) komt een straal vloeibaar N²O-gas van -89°C vrij via een microfijne applicator. Met deze technologie kan men tot op de millimeter nauwkeurig werken en diep in het wratweefsel doordringen, zonder de gezonde omliggende huid te beschadigen. Hierdoor zijn behandelingen met de CryoPen nagenoeg pijnloos en kan er langer en dieper effectief behandeld worden.

Meestal volstaan slechts 2 tot 3 behandelingen om een succesvol resultaat te bereiken. Specifieke nazorg is met deze behandeling niet nodig gezien er geen geen blaren of wonden ontstaan.